Bot prodaje preko 500 miliona brojeva telefona

Stručnjak za bezbednost Alan Gal, suosnivač i CTO kompanije Hudson Rock, otkrio je da jedan korisnik poznatog cyberkriminalnog foruma koristi Telegram bota za prodaju telefonskih brojeva korisnika Facebook-a. 

Gal kaže da osoba koja koristi bota tvrdi kako u svom posedu ima bazu od 533 miliona telefonskih brojeva korisnika Facebook-a, koji su prikupljeni zahvaljujući ranjivosti Facebook-a pre nego što je "zakrpljena" 2019. godine. 

Bot omogućava nekome da napravi dve stvari: ako ima ID korisnika neke osobe na Facebook-u, može pronaći telefonski broj te osobe, a ako ima telefonski broj osobe, može pronaći njen Facebook ID. Pristup informacijama koje tražite, odnosno otključavanje dela podataka, poput telefonskog broja ili Facebook ID-a, košta jedan kredit, koji osoba koja stoji iza bota prodaje za 20 dolara. 

Dostupne su i grupne cene, pa ćete 10.000 kredita moći da kupite za 5.000 dolara, navodi Alan Gal. Bot je započeo sa radom 12. januara 2021. godine, ali podaci kojima pruža pristup su iz 2019. To je relativno staro, ali Gal kaže da ljudi ne menjaju telefonske brojeve tako često. Za sada još nije poznato da li je Gal kontaktirao Telegram i zatražio da ukloni bota.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.