Counterpoint: Apple isporučio najviše telefona u 4. kvartalu

Analitičari iz Counterpoint-a objavili su kakvo je stanje sa udelima pojedinih proizvođača smartfona u 4. kvartalu 2020. godine i tokom cele 2020. godine. 


U 4. kvartalu prošle godine, Apple je zaseo na tron isporučivši najviše smartfona na svetu, što se reflektuje i u sveže objavljenom finansijskom izveštaju prema kojem je kompanija imala rekordan kvartal.  Apple je u 4. kvartalu isporučio 81,9 miliona smartfona prema Counterpoint-u, što je rast od 13% u odnosu na isti kvartal godinu ranije. 

Samsung je drugi sa isporukom od 62,5 miliona smartfona, što je pad od 11% na godišnjem nivou. Treći Xiaomi isporučio je 43 miliona smartfona uz rast od 11%, dok iza njega slede BBK brendovi Oppo sa 34 miliona i Vivo sa 33,4 miliona. 

Huawei, koji je pre dva kvaratala isporučio najviše smartfona, pao je na 6. mesto isporučivši 33 miliona smartfona prošli kvartal, što je 41% manje na godišnjem nivou. 

Kombinovana isporuka BBK brendova Oppa, Viva i Realme-a u 4. kvartalu iznosila je 81,4 miliona što ih stavlja odmah iza Applea po isporukama, bez pribrajanja OnePlus brenda čiji su uređaji isporučeni u manje od 7 miliona primeraka i nisu se našli na Counterpoint-ovom top 10 popisu. 

Realno je za očekvati da je par miliona OnePlusov-a isporučeno u 4. kvartalu, tako je BBK verovatno najveći proizvođač smartfona na svetu u prošlom kvartalu. U celoj 2020. godini, prvo mesto zauzeo je Samsung sa isporukom 255,7 miliona smartfona (-14% YoY), dok je Apple drugi isporučivši 201 milion iPhone-a (+3% YoY). 

Huawei je treći sa isporukom od 187 miliona smartfona uz pad na godišnjem nivou od 21%, dok je treći Xiaomi, a četvrti Oppo. Ponovno računajući kombinovane isporuke BBK brendova (bez OnePlus-a) dolazimo do 262,7 miliona smartfona, čime je BBK zapravo najveći proizvođač smartfona u 2020. godini.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.