Gasi se nekad popularni servis za preuzimanje sharewarea - Tucows

Generacija koja je odrastala u ranim danima Interneta, uz dial-up modeme, Netscape Navigator, Yahoo!, Bugove CD-e i shareware programe, sa setom će se prisetiti nekada vrlo popularnog servisa na kojem su se mogli pronaći brojni freeware i shareware programi – Tucows. 

Ovaj je servis pokrenut 1993. godine i od tada je milionima korisnika omogućio preuzimanje raznih komada softvera mereno u milijardama downloada. Ali, padom popularnosti ovakvog načina distribucije softvera i Tucows je menjao svoj fokus. 

Poslednjih godina su prerasli u drugog najvećeg prodavca domena, a podservis Tucows Downloads postao im je samo usputna delatnost. Ipak, održavali su ga na životu iz sentimentalnih razloga, učinili besplatnim i slobodnim od oglasa, ali i tome je jednom morao da dođe kraj. 

Sada njegovi vlasnici kažu kako je servis za preuzimanje softvera već poprilično star, što sa sobom nosi i teret starih tehnologija i razne bezbednosne rizike, a za njegovo pravilno održavanje oni nemaju dovoljno ljudi. Iz tog je razloga odlučeno da će Tucows Downloads biti trajno ugašen. 

Onima koji bi želeli da još koji put pronađu neki stari shareware, kao da su i dalje devedesete, cela biblioteka softvera koji su na Tucowsu nudili (njih preko 32 hiljade) biće i dalje dostupna putem poznatog servisa Internet Archive.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.