Honor telefoni sa Snapdragon čipovima navodno stižu uskoro

Od kada je Huawei prodao svoj Honor brend konzorcijumu nekolicine trećih kineskih kompanija, polako počinju da stižu vesti o novim modelima. Jedan od prvih koje će Honor lansirati biće Honor V40, čiji je razvoj započet još u doba dok je brand pripadao Huawei-ju. 

Pokretaće ga MediaTek-ov Dimensity 1000 procesor sa podrškom za 5G mreže, a ostatak tehnologije bi mogao da deli sa Huawei-jem Mate 40. Ali, s obzirom na razvoj događaja, Honor je u direktnim pregovorima sa američkim Qualcomm-om, od kojeg će naručivati 5G procesore za buduće modele. 

To znači da uskoro možemo očekivati veći broj modela ovog proizvođača. Huawei pak navodno i dalje razvija Kirin procesore, barem ako je suditi po najnovijim glasinama, a sledeća generacija bi trebala da bude proizvedena u 3nm procesu. 

Trebao bi da ih proizvodi TSMC, ali za sada nije poznato kako to namerava da izvede s obzirom na još uvek aktuelne američke sankcije. Trump je, naime, TSMC-u zabranio isporuku čipova Huawei-ju zbog proizvodnih mašina koji delimično koriste američku tehnologiju. Dakle takav scenario je moguć jedino ako Bidenova administracija omekša odnose sa Kinom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.