Honor telefoni uskoro opet sa Google servisima

Kineski Honor od svoje sveže nezavisnosti o Huawei-u očekuje puno. Tako je Honor-ov direktor u razgovoru za South China Morning Post izjavio da očekuje skoru ponovnu uspostavu saradnje sa Google-om i Google servise na Honor telefonima. 

Koliko je izostanak pristupa Google servisima uticao na prodaju Huawei telefona svedoče i najnovije analize Canalys-a, IDC-a i Counterpointa prema kojima su Xiaomi, Samsung i Apple Huawei potisnuli u niže sfere. 

Zbog američkih sankcija, o koje će Bidenova administracija razmatrati, Huawei je bio prisiljen da proda Honor podbrend kineskom konzorcijumu. Honor je tako od nedavno samostalna kompanija bez veza sa Huawei-jem i sprema se za veliki uzlet. Njihova saradnja sa kompanijama Qualcomm, Intel, MediaTek i AMD uspostavljena je što bi trebalo pokriti njihove potrebe u pogledu ključnog hardvera. 

Ono što im nedostaje za uspeh su Google servisi. George Zhao u ovom intervjuu za South China Morning Post izjavio je da su u pregovorima sa Google-om i da očekuje da bi se u skorije vreme Google Play Prodavnica i servisi ponovno našli na njihovim telefonima. 

Honor je i do sada bez nevolja svoje telefone prodavao na domaćem kineskom tržištu gde je Google nebitan, ali kako bi konkurisali na globalnim tržištima. Zhao nije potvrdio ni opovrgnuo mogućnost da bi se već njihov najsvežiji flagship Honor V40 sa 120Hz OLED ekranom, 50MP RYYB kamerom na leđima i MediaTek Dimensity 1000 Plus čipom pojavio na globalnim tržištima opremljen Google servisima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.