Huawei: HarmonyOS nije kopija Androida ni iOS-a

Huawei marljivo radi na trećem mobilnom OS-u kojim će opremiti svoje nadolazeće telefone, ali ažurirati i mnoge postojeće. Premda će većina tako reći, Huawei opovrgava da je HarmonyOS kopija Android-a ili iOS-a. 

Huawei-jeve nevolje sa Google-om počele su u maju 2019. kada su Trump i njegova administracija kinesku kompaniju stavili na listu zabranjenih kompanija, koje prete njihovoj nacionalnoj bezbednosti. 

Huawei, kako kaže kompanijin Wang Chenglu, na sopstvenoj platformi je počeo da radi dosta pre 2016. Njihov HarmonyOS, poznat i kao HongmengOS u Kini na objavljenim screenshotovima zaista jako liči na ono što smo do sada videli od Huawei-ja na Android platformi. 

Njihov budući EMUI će po svemu sudeći i biti praktično identičan EMUI 11 interfejsu, kakvo sada s Android-om u temelju vrte telefoni kao Huaweo P40 Pro i Mate 40 Pro. Chenglu poručuje kako njihov HaemonyOS nije niti će biti kopija Android pa ni iOS platformi. Biće to platforma za znatno širu primenu kroz IoT sferu. 

Time on neće biti Huawei-jeva platforma isključivo za pametne telefone, već i druge smart uređaje, a još od ranije su poručili da će biti dostupna svim kineskim proizvođačima ako je požele. Ostaje nam za videti, može li Huawei zaista opstati potpuno nezabisno o Google-u i Android-u. Huawei će ove godine biti ili ne biti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.