Huawei razmatra prodaju Mate i P brendova telefona?

Reuters piše, a prenose brojni svetski portali, da Hauwei razmatra prodaju svojih Mate i P brendova telefona. Znači li to da se Huawei odriče flagship segmenta pametnih telefona? 

Informacija prema Reutersu dolazi iz izvora iz Huawei tabora, a navodi da kompanija još od oktobra prošle godine razmatra prodaju dva najvažnija brenda iz svojeg smartphone portfolija. 

Naime, Huawei Mate i Huawei P serije najvažnije su u kompanijinom smartphone biznisu. U dvanaest meseci između Q3 2019 i Q3 2020 te dve linije telefona su za Huawei uprihodovale 39.7 milijardi dolara. 

U Q3 2020 bile su okosnica prodaje i čineći 40% celokupne prodaje Huawei telefona. Pritisnut američkim sankcijama najpre po pitanju pristupa Google servisima, a kasnije još jače ograničenjem isporuke premium čipova, Huawei je razvoj HarmonyOS-a i popunjavanje AppGallery Prodavnice ubacio u petu brzinu, a prodao je i Honor. 

Ove sveže glasine kažu sad da kompanija razmatra prodaju Mate i P brenda telefona konzorcijumu iz Šangaja. Time bi se Huawei praktično odrekao flagship segmenta koji iziskuje flagship čipove. U tom slučaju bi se za srednju i višu srednju klasu mogli pokrpati i MediaTek-ovim 5G čipovima. 

Huaweiev zvaničnik je ovaj Reuters-ov izveštaj nazvao "neutemeljenim glasinama" i tako demantovao celu priču: "Huawei has learned there are unsubstantiated rumours circulating regarding the possible sale of our flagship smartphone brands. There is no merit to these rumours whatsoever. Huawei has no such plan." 

Huawei sigurno istražuje rešenja, ali ovo se čini kao malo verovatno, osim možda ako Mate i P brendove ne kupuje novi Honor.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.