iPhone 13 bi mogao da vrati Touch ID

Apple navodno razmatra vraćanje Touch ID autorizacije na ovogodišnje iPhone modele. Naravno, pritom neće vratiti i prazan prostor ispod ekrana, ipak smo u 2021. 

iPhone X prvi je tamo 2017. ponudio ekran preko cele prednje strane uređaja, uklanjanjem okvira ispod i iznad ekrana. Touch ID tipka otišla je te godine u zaborav, ali vratila se još jednom prošle godine na najjeftinijem iPhone-u ikad - modelu SE. 

Touch ID, zamenjen je Face ID naprednom 3D biometrijskom autorizacijom, kojoj Apple veruje toliko da služi i za autorizaciju plaćanja. Radi i u totalnom mraku, a nije ju lako prevariti fotografijama ni 3D maskama lica. Mana tog Face ID-a je njegova implementacija u poveći notch, urez ili zub, koji zauzima 3/4 statusne trake. 

Ovih je dana realnija mana Face ID otključavanja, činjenica da uokolo hodamo sa maskama na licu, kroz koje ne vidi ni Face ID. Svejedno, mnogi se nadaju makar smanjenju tog ureza, ako ne potpunom uklanjanju. 

Priča se da bi iPhone 13 zaista mogao da ima nešto manji notch, a Bloomberg tvrdi da Apple razmatra i povratak Touch ID autorizacije. 

Pritom to naravno neće biti fizičko dugme ispod ekrana, a ni kapacitivni čitač na leđima već naravno senzor otiska ispod ekrana. Apple navodno već godina radi na tome, a čini se da su spremni da ga konačno i pokrenu na iPhone 13 modelima ove jeseni. 

Apple će navodno iPhone 13 opremiti i Face ID i Touch ID autorizacijom pa ćete i sa maskom na licu biti lako otključavati uređaj.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.