LG izgleda da odustaje od smartphone biznisa

LG razmišlja o potpunom napuštanju tržišta pametnih telefona zbog gubitka od oko 4,5 milijardi dolara u poslednjih pet godina, prenosi The Korea Herald. Izvršni direktor kompanije LG Electronics, Kwon Bong-seok, poslao je dopis svojim zaposlenima u kojem piše da će doći do velike promene u radu na segmentu pametnih telefona. 

 
"Bez obzira na promene u smeru poslovanja pametnih telefona, zaposlenost će se zadržati, tako da nema potrebe za brigom", rekao je Bong-seok. LG-jev zvaničnik u izjavi za The Korea Herald tvrdi da je vreme da LG donese najbolju moguću odluku jer je konkurencija na globalnom tržištu pametnih telefona sve veća. 

"Kompanija razmatra sve moguće mere, uključujući prodaju, povlačenje i smanjenje poslovanja sa pametnim telefonima“, rekao je zvaničnik LG-a. Iako je interni dopis potvrđen u LG-evoj izjavi za The Verge, LG-jev portoparol poručuje da još ništa nije odlučeno. 
 
LG je pokušao da privuče kupce novitetima kod svojih mobilnih uređaja, ponajviše ističući LG Velvet i LG Wing sa rotirajućim ekranom, ali nije im uspelo. Već par puta su pokazali svoj LG Rollable, odnosno uređaj kojem je ekran po potrebi moguće "zarolovati" da se poveća ili smanji. Potvrđeno je da će izaći ove godine, ali sa novim planovima kompanije, moguće je da će to biti zadnji telefon kojeg ćemo videti od LG-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.