Mi A3 dobio Android 11, ali bolje ga ne instalirajte

Verovatno nema telefona koji se ovoliko napatio ažuriranjima kao Xiaomi Mi A3. Juče je dobio još jedno od kojeg treba bežati. No Android 11 for you today! 

Xiaomi Mi A3 jedan je od retkih telefona ove kompanije koji nudi izvorno Android iskustvo u sklopu Android One programa. Ako se ne varamo, reč je i o poslednjem iz te serije nakon modela Mi A1 i Mi A2, a bio je još i Mi A2 Lite. 

Reč je zapravo o hardverski zanimljivom telefonu, koji sa 6.01-inčnim AMOLED ekranom nije prevelik, a Snapdragon 665 ispod njegove haube i danas je sasvim dobar. Ima 32MP selfie kameru, sasvim pristojnu 48MP glavnu kameru na leđima sa podrškom za 4K video i 8MP ultraširokougaonu. Nije razočarao ni baterijom kapaciteta nešto preko 4000 mAh. 

Svima onima kojima nije napet MIUI i radije bi čisto Android iskustvo nalik na ono s Google-ovih Pixel-a, Mi A3 ima za zadatak ponuditi upravo to. Međutim, taj Mi A3 stvarno nije imao sreće sa ažuriranjima. Uređaj je došao sa Android-om 9 Pie.

Ažuriranje na Android 10 bilo je sve samo ne glatko. Jedno od njih ubilo je dual SIM, a drugo čitač otisaka ispod ekrana. Išle su bug-fix nadogradnje, a koliko su uspešne, bolje će vam reći korisnici. Jučeje stigla nova mokra čarapa u čelo vlasnika ovog uređaja – Android 11 nadogradnja. 

Možete misliti koliko je radosti donelo obaveštenje o ažuriranju, ali instalacija ažuriranja i restart zadnje je što je Mi A3 učinio. Kako prijavljuju korisnici, niti se uključuje, niti se puni. Dead meat. 

Ažuriranje je očito kobno i ako ste i sami korisnici ovog uređaja i primite obaveštenje o ažuriranju, za sada ne ažurirajte nikako! Pričekajte 2021, kažu da će biti bolja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.