Microsoft povećao cenu Xbox Live Gold pretplate, pa se predomislio

Tim Xbox u petak nije imao najbolji dan. Nakon što su objavili svoje planove o podizanju cena za Xbox Live Gold, preplatu koja je nužna za online igranje na Microsoft-ovim konzolama, igrači su, blago rečeno, loše reagovali. Prvi plan bio je da će umesto 60 američkih dolara godišnje, svi oni koji žele da igraju online morati da plaćaju 120 američkih dolara, pa su se manje od 18 sati nakon objave izvinili i odustali od promene. 

Izvinjenje je stiglo i putem službenog bloga i glasi ovako: "Danas smo pogrešili i u pravu ste što ste nam to rekli. Povezivanje i igranje sa prijateljima je važan deo igračkog iskustva i nismo ispunili očekivanja igrača koji svakog dana računaju na to. Zbog toga, odlučili smo da nećemo menjati cenu Xbox Live Gold Pretplate". Uz to, menjaju i dugogodišnju praksu da vam za igranje free-to-play igara treba Gold pretplata, a promena bi trebala da stupi na snagu kroz par meseci. 

I za postojeće i za nove pretplatnike redovne cene pretplate su kako sledi: 9,99 američkih dolara za mesec dana, 24,99 američkih dolara za tri meseca, 39,99 američkih dolara za šest meseci i 59,99 američkih dolara za 12 meseci. 

Neki su smatrali da se Microsoft odlučio na ovaj potez kako bi naterali korisnike da pređu na Xbox Game Pass Ultimate pretplatu, koja uz Xbox Live Gold spaja i Xbox Game Pass, i koja po redovnoj ceni košta 14,99 američkih dolara mesečno. 

Drugi su kritikovali ovaj potez zato što su nove konzole, Xbox Series X i S tek nedavno izašle, a uz to se veliki broj ljudi okrenuo online druženju za vreme globalne pandemiji, tako da dizanje cena nije moglo dobro da prođe. Ovo je zelenom taboru prvi veći promašaj u zadnje vreme - Xbox Game Pass je odlična ponuda, a i pristup novoj generaciji konzola prihvaćen je dobro. Videćemo kakav će im ostatak godine biti, budući da smo tek na kraju januara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.