Nešto luđe od ovog Xiaomi telefona sigurno niste videli

Iako je većina njihovih telefona vrlo nalik jedan na drugoga, Xiaomi je već ranije pokazao da ima smisla za dizajn. Njihov novi patent najavljuje nikad luđi dizajn, prema kojem Mi MIX serija izgleda preobično. 

Neće vas začuditi da je kičma ovog Xiaomi-jevog patenta iz oktobra 2020, kojeg otkriva LetsGoDigital, ekran preko cele prednje strane. Cilj je opet bio skriti selfie kameru i okvir ekrana učiniti što tanjim. Selfie kamera je skrivena ispod ekrana, ali na način koji vam prvi pada na pamet već donekle nalik na Mi Mix 3, koji je kao i ovaj koncept imao klizni ekran. 

Prema patentnoj dokumentaciji, korisnik će i glasovnom naredbom ekran moći da pogura prema dole, a kretanje će voditi magneti. Prema jednom patentu, ekran se preko donje ivice prevlači do poleđine i to praktično sve do modula zadnje kamere. 

Ovakvi eksperimenti svakako privlače pažnju, kao što je uostalom i onaj njihov Alpha. Senku na njihov posao međutim baca to što ih je Trump na odlasku stavio na listu "kineskih vojnih kompanija", a američkim investitorima naložio povlačenje. Kako će se situacija razvijati dalje, videćemo. Svakako pratimo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.