Policija pronašla otetu ženu zahvaljujući Apple Watch-u

Da nosivi uređaji mogu da poboljšaju zdravlje svojih vlasnika, već je dobro poznato. U nekim slučajevima mogu ih upozoriti na nadolazeću bolest (kao što je COVID-19 ili srčani udar), a u drugim im čak i spasiti život. Upravo se to dogodilo ženi iz Teksasa koju je muškarac oteo, a pronađena je zahvaljujući činjenici da je imala svoj Apple Watch. 

Kako javljaju lokalni mediji, žena se na parkingu svađala sa muškarcem i potom jednostavno nestala. Njena ćerka koja je čula svađu, a da nešto nije u redu shvatila je nakon što je čula vrisak i potom je sve utihnulo. Ubrzo zatim, žena ju je nazvala putem svog Apple Watch-a i rekla joj da je je muškarac sa kojim se svađala oteo. Ćerka je sve prijavila policiji, koja je iskoristila mogućnost lociranja Apple Watch-a ne bi li pronašla otetu ženu. 

Iako se nigde navodi koju su tačno opciju policajci koristili na Apple Watch-u, kako bi pronašli otetu ženu, poznato je da policija često koristi lociranje mobilnih uređaja kako bi lakše pronašli osobu koja je u nevolji. Tu tehniku mogli su koristiti i u ovom slučaju, jer je Apple Watch imao mogućnost korišćenja mobilne mreže. Druga je opcija Apple-ov "Find My" koja locira registrovane Apple-ove uređaje. 

O ovom slučaju žena je pronađena nepovređena, a muškarac koji ju je oteo pobegao je kad je primetio policiju. Uhapšen je nekoliko nedelja kasnije pod optužbom za otmicu. 

Ovo nije prvi slučaj da Apple-ovi uređaji pomažu u spašavanju života svojih korisnika, a s obzirom na sve opcije koje imaju, verovatno neće biti ni poslednji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.