Rekord WhatsApp-a - 1,4 milijardi poziva u novogodišnjoj noći

Kao i cela 2020. godina, i doček 2021. bio je potpuno drugačiji – primetili su to i u Facebook-u na podacima o korišćenju svojih usluga. 

Porast audio i video poziva putem Facebook Messenger-a, Instagram-a i WhatsApp-a počeo je još u proleće dolaskom pandemije i masovnog prelaska na rad i školovanje od kuće. Sve je kulminiralo u novogodišnjoj noći, koja je za Facebook-ove servise bila istorijska i vrlo opterećujuća. 

Ove godine je, kažu, palo nekoliko novih rekorda. Ovaj trend su u Facebook-u bili predvideli, pa su unapred pripremili svoje sisteme i timove na posebno veliko opterećenje sistema. Statistika sada pokazuje da su bili u pravu, odnosno da su se mnogi korisnici širom sveta oslanjali na njih kako bi ostvarili kontakt sa bližnjima. 

Chat aplikacija WhatsApp zabeležila je novi rekord od čak 1,4 milijarde video i audio poziva u novogodišnjoj noći, što je najviše poziva na ovoj platformi zabeleženo u jednom danu u njenoj istoriji. U poređenju sa istim danom prošle godine, broj ostvarenih poziva bio je čak za 50% veći. 

Doček Nove godine opteretio je i sisteme Messenger-a, koji je takođe zabeležio rekordan broj grupnih poziva. Njih je, prema podacima za tržište SAD-a, ostvareno dvostruko više nego što ih se obavi na prosečan dan. Tokom dočeka korisnici su na servisima Instagram Live i Facebook Live objavili i 55 miliona prenosa uživo, zaključuju iz Facebook-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Samo Srbi vole viber...


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.