Samsung-ova under-display kamera je spremna, ali ne za telefone

Prvi telefon sa kamerom skrivenom ispod ekrana već je u prodaji, ali daleko je od onoga čemu se nadamo. Samsung je razvio sopstveno rešenje, koje je spremno za komercijalnu upotrebu, ali nije za telefone. 

Samsung je svakako jedan od velikana smartphone industrije koji radi na skrivanju selfie kamere ispod ekrana. Na tome rade svi ozbiljni igrači na tržištu, a prvi je telefon sa kamerom ispod ekrana je već u prodaji. 

ZTE Axon 20 5G je prvi na tržištu komercijalno ponudio ono čemu danas svi teže, ali niti je ponudio super ekran, a ni kvalitet snimljenih fotografija i videa tom kamerom nisu za pohvalu. 

Samsung je sad predstavio svoju UPC kameru (under panel camera) koju će postavljati ispod novih OLED ekrana koje su razvili. Kako stvari stoje prvu primenu UPC neće doživeti na telefonima već na novim laptopovima kompanije Samsung.

Kompanija je najavila novi Blade Bezel dizajn laptopova sa ekranom koji prekriva čak 93% površine. Iako za sada nema službene najave za to, za očekivati je da je samo pitanje vremena kad će UPC implementirati pod ekrane svojih Galaxy telefona.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.