Samsung u 4. kvartalu 2020. ostvario rast dobiti od 26%

Samsung je objavio finansijske rezultate za 4. kvartal 2020. godine u kojima je vidljivo kako je južnokorejska kompanija solidno poslovala, usprkos izazovnoj godini zbog pandemije koronavirusa. I dok su prihodi u 4. kvartalu 2020. u odnosu na isto razdoblje prethodne godine rasli 2,8%, dobit je porasla čak 26,4%. 


Prihodi u 4. kvartalu iznosili su 55,11 milijardi američkih dolara, dok je zabeležena dobit od 8,1 milijardu dolara, u poređenju sa dobiti od 6,4 milijarde dolara godinu ranije. 

Ipak nije sve toliko sjajno jer je Samsung-ovo odeljenje telefona zabeležilo pad prodaje i dobiti u 4. kvartalu, koja je iznosila 2,14 milijardi dolara, što je 34% manje nego u istom razdoblju godinu ranije. 

Deo kompanije koje se bavi ekranima imao je najbolji kvartal u istoriji, dok je važan segment memorije zabeležio lošije rezultate zbog slabljenja dolara, iako je potražnja i dalje velika. 

U cijeloj 2020. godini Samsung je ostvario prihode u iznosu od 212 milijardi dolara, uz dobit od 32,22 milijarde dolara, što je rast od skoro 30% u odnosu na 2019. godinu. 

U 2021. po pitanju smartfona, Samsung očekuje da će se tržište oporaviti i doći na nivo pre pandemije koronavirusa, a kompanija će se fokusirati na flagship uređaje, 5G i kategoriju preklopnih uređaja, a celo odeljenje potrošake elektronike fokus će usmeriti na premium kategorije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.