Signal u nekoliko dana postao najpopularnija aplikacija na svetu

WhatsApp je svojih oko dve milijarde korisnika u svetu ovih dana počeo da obaveštava o tome da će se uskoro prisnije povezati sa Facebook-om. Promene se reflektiraju pre svega u promenama politika privatnosti, odnosno u činjenici da će Facebook od WhatsApp-a nakon 8. februara moći preuzeti mnogo više podataka o korisnicima nego je to mogao do sada. Iako ova promena zbog strogog GDPR-a neće biti uvedena u svojoj potpunosti na područiju Evropske unije (ali u zato Srbiji hoće), brojni korisnici su i u Evropi i širom sveta rekli – sada je dosta. 

Među njima je i stari "neprijatelj" Facebook-a Elon Musk, koji je nedavno tvitovao "Koristite Signal", a mnogi su ga, očito, i poslušali. Upravo mobilna aplikacija Signal pokazala se kao najveći dobitnik ove WhatsApp-ove odluke, pa ju je broj pretraživanja i preuzimanja lansirao na prvo mesto popularnosti na App Store-u. 

U prvom danu nakon Muskove poruke, koji je bio i prvi dan kada je WhatsApp počeo slati obavesti o novim pravilima korišćenja (7. januara), Signal je zabeležio preko 63 hiljade novih preuzimanja (u poređenju sa oko 45 tisuća prethodnog dana). Sljedećeg dana Signal je instaliralo dodatnih 90-ak hiljada korisnika u celom svijetu, i na iOS-u i na Androidu-, a tokom proteklog vikenda aplikacija nije silazila s prvog mesta na App Store-u. 

Ukupno je u proteklih nedelju dana Signal preuzelo novih 7,5 miliona korisnika, odnosno oko 4.200% više nego u nedelji pre toga.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Sada jos da sastavite zbog cega ljudi da koriste Signal messenger, koji su razlozi za koristenje, ko ga preporucuje, itd ...
    Koristim Signal vec preko 3 godine svakodnevno i u potpunosti me sluzi sa sta je namenjena aplikacija, preporuka.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.