Telegram: Najveća migracija sa WhatsApp-a u istoriji

Promena politike privatnosti koju je uveo Facebook u WhatsApp, zbog koje korisnici moraju pristati na nove uslove koji omogućavaju deljenje nekih njihovih podataka sa najvećom društvenom mrežom, izazvala je talas protesta, a to su odmah iskoristili najveći konkurenti. Nakon što je Viber otvoreno pozvao korisnike WhatsAppa da pređu na njegov servis, sada to slično čini i Telegram, čiji je osnivač Pavel Durov izjavio da je u poslednjih nekoliko dana došlo do najveće migracije korisnika WhatsApp-a u istoriji. 


Telegram je na početku godine ostvario brojku od 500 miliona aktivnih korisnika, a Durov kaže da je broj novoaktiviranih naloga u poslednjih nekoliko dana toliko povećan da, kako kaže, "možda svedočimo o najvećoj digitalnoj migraciji u ljudskoj istoriji". U svom postu Durov se osvrnuo i na to što Telegram koriste i brojne svetske političke vođe, uključujući predsednike Meksika, Francuske, Brazila, Turske, Singapura, Ukrajine, Uzbekistana, Tajvana, Etiopije i Izraela. 

"Za razliku od drugih mreža, Telegram ne koristi netransparentne algoritme da odluči hoće li pretplatnik videti sadržaj na koji se pretplatio ili ne. Uklanjanjem manipulativnih algoritama koji su postali sinonim za tehnološke platforme iz 2010-ih, Telegram-ovi kanali vraćaju transparentnost i integritet u javnu 'jedan-prema-više' komunikaciju", navodi Durov. 
 
Nedavno je i Elon Musk savetovao svoje followere da pređu na Signal, koji je takođe zabeležio veliki rast novih korisnika u poslednjih nekoliko nedelja. Pod pritiskom javnosti, medija i konkurenata, WhatsApp je već objavio odlaganje primene novih pravila na 3 meseca, jer kako kaže, "želi svima da pruži dovoljno vremena da razumeju šta se menja". 

Takođe navodi da nova pravila neće uticati na korisnike, jer se njihovi podaci neće deliti sq Facebook-om ili "trećim stranama", s obzirom da se nova politika odnosi samo na poslovne subjekte.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.