Wall Street predviđa rekordnu prodaju iPhone-a uprkos pandemiji

Tokom poslednja tri meseca 2020. godine Apple je kasnio sa isprukom iPhone-a 12, ali je i zatvorio neke od svojih prodavnica zbog pandemije. Međutim, Wall Street predviđa da će Apple u prvom kvartalu ostvariti rekordnu prodaju 2021. godine. 


Procenjuje se da će kalifornijska kompanija ostvariti zaradu u iznosu 59,8 milijardi dolara u prvom kvartalu ove godine. Apple bi mogao da dostigne i svoj rekord od 61,58 milijardi dolara u prodaji iPhone-a koji je ostvario u prvom kvartalu 2018. godine. 
 
Analitičar takođe očekuju porast prodaje Mac-a od 8,69 milijardi dolara, zahvaljujući uvođenju telefona sa prvim centralnim procesorskim čipom za svoje laptopove i radne površine koje je Apple sam dizajnirao. 
 
Sveukupno predviđa se 103,28 milijardi dolara prodaje Apple-a za prvi kvartal. Uspešan ciklus prodaje iPhone-a usledio je nakon nekoliko skromnijih godina. Poslednji vrhunac prodaje kompanija je ostvarila nakon što je lansirala iPhone X, sa novim dizajnom. 

Tokom prethodnih ciklusa, Apple-ovim deonicama se često trgovalo po nižim cenama zbog Apple-ove zavisnosti o iPhone-u. Međutim, došlo je do promene tokom protekle godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.