Windows 7 još uvek na najmanje 100 miliona računara

Iako je Microsoft-ov operativni sistem Windows 10 odavno u upotrebi, podaci pokazuju da se Windows 7 još uvek prilično koristi. 

Iako je Microsoft ukinuo podršku za Windows 7 pre godinu dana, ovaj OS se koristi na još najmanje 100 miliona računara. Ovo pokazuju podaci različitih anaitičarskih izveštaja koji se razlikuju kada je reč o udelu Windowsa 7 na tržištu, ali se većina slaže da je prisutan na oko 20% današnjih računara. 

Microsoft je godinama tvrdio da postoji 1,5 milijardi koristnika Windows-a širom sveta koji koriste različite verzije ovog OS-a. Teško je dobiti tačan broj korisnika Windows-a 7 zbog različitih metoda koje koriste analitičarske kompanije, ali se veruje da ih ima najmanje 100 miliona. 

Neki tvrde da se Windows 7 u svetu koristi na više od 200 miliona računara. Microsoft je ukinuo podršku za Windows 7 u januaru 2020. godine, gotovo 11 godina nakon što se pojavio na tržištu. 

Brzo je postao popularna verzija Windows-a, posebno među poslovnim korisnicima. Verovatno će proći još mnogo vremena pre nego što Windows 7 potpuno nestane, posebno nakon godine u kojoj su mnogi morali da rade i uče od kuće zbog pandemije koronavirusa. Bili su primorani da koriste svoje starije računare i laptopove, a mnoge od tih mašina još uvek imaju Windows 7.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.