Xiaomi osmislio potpuno bežično punjenje telefona na udaljenosti od nekoliko metara

Bežično punjenje danas nije neka novost, ali je ta tehnologija još uvek daleko on nekih idealnog kako bi to mnogi voleli da vide. Prenos električne energije može biti bežičan, ali trenutni standardi zahtevaju vrlo uzak razmak između zavojnica, odnosno punjača i uređaja. U idealnom svetu, bežično punjene biće slično bežičnoj komunikaciji, koja se događa putem vazduha i na većim udaljenostima. 


Bilo je niz pokušaja da se ostvari takvo nešto, ali niti jedan nije ušao u komercijalnu primenu. Ipak, Xaomi nagoveštava iskorak ka daljinskom bežičnom punjenju. Pod nazivom Mi Air Charge Technology, najavili su punjač koji će biti u mogućnosti da puni uređaje sa nekoliko metara udaljenosti. 

Prilično veliki punjač ima antene sa pet faznih interferencija koje otkrivaju lokaciju pametnog telefona, dok 144 drugih antena prenose milimetarske talase u njegovom smeru. S druge strane, telefon ima 14 prijemnih antena koje pretvaraju te milimetarske talase u električnu energiju da bi se telefon napunio. 
 
Za sada, da bi to zvučalo manje impresivno, maksimalna snaga punjenja je 5W, ali iako iz kompanije tvrde da tehnologija nije naučna fantastika, i da će u nekom trenutku moći da puni i nekoliko uređaja istovremeno bez fizičkih prepraka, ipak bi moglo da prođe neko vreme pre nego što punjač bude komercijalno dostupan.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.