Apple nudi besplatnu zamenu baterija za MacBook-ove

Apple je pokrenuo novi program besplatne zamene baterija za MacBook Pro laptopove iz 2016. i 2017. godine, ali nemojte se previše radovati jer će vam bateriju promeniti isključivo ako je laptop u takvom stanju da se baterija ne može napuniti više od 1%. 

"Jako mali broj korisnika MacBook Pro modela laptopa iz 2016. i 2017. godine doživeo je problem s baterijama koje se ne mogu napuniti više od 1 posto. Status baterija u njima prikazuje obaveštenje Service Recommended (preporučen servis). Ukoliko status ukazuje da je stanje baterija normalno, vaš uređaj nema ovaj problem", objašnjava Apple na svojoj stranici podrške. 

Ukoliko želite da proverite kakva je situacija sa vašim MacBook Pro laptopom, idite na System Preferences i potražite sekciju baterija. Pogledajte na "battery health" sekciju kako biste videli preporučuje li vam se servis. 

Apple je ujedno izdao i macOS nadogradnju koja sprečava da se isti problem pojavljuje na novijim modelima laptopova, pa svim korisnicima preporučuje nadogradnju na macOS Big Sur 11.2.1 ili noviju verziju, odnosno macOS Catalina 10.15.7 nadogradnju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.