BlackBerry se vraća s fizičkom QWERTY tastaturom

Kanadska kompanija RIM (Research In Motion) je pre otprilike dve decenije počela da proizvodi smartfone sa fizičkom QWERTY tastaturom koji su u to doba bili ozbiljna alternativa tadašnjim uređajima sa alfanumeričkim fizičkim tastaturama. BlackBerry je naglo postigao veliki uspeh i postao sinonim za smartfone namenjene poslovnim korisnicima, mahom onima stalno vezanim uz svoje e-mail naloge. 

Godine su prolazile, uspesi su se ređali, ali onda je odjednom stigao iPhone koji je promenio sve. Istini za volju, otprilike u isto doba pojavili su se i Android uređaji, dakle uređaji koji su doneli virtuelnu tastaturu na ekranima i polako je uveli kao standard, što je BlackBerry-jevu fizičku tastaturu u velikoj meri zasenilo. 

Naravno, nakon toga je stiglo doba kad su svi, pa čak i sam RIM hteli da kopiraju iPhone, ali tu su se spotakli i zadobili ozbiljne povrede od kojih se nikad nisu oporavili. BlackBerry je umesto svog OS-a počeo da koristi Android, ali ni to mu nije pomoglo pa je RIM ime "BlackBerry" prodao kineskom TCL-u, koji je još neko vreme proizvodio uređaje sa fizičkom tastaturom, ali s obzirom na prodajne rezultate, kupci su bili isključivo samo nostalgičari. 

S obzirom da takvih na tržištu baš nema puno, novi BlackBerry je bio unapred osuđen na propast. E sad, u novoj deceniji, i to u novim ludim dvadesetima, nekome je palo na pamet da bi BlackBerry sa fizičkom tastaturom ponovo mogao da zaintrigira kupce. Taj neko je izvesni Onward Mobility kompanija iz Texasa, koja će od TCL-a otkupiti prava i ponovo početi proizvoditi – BlackBerry-ja sa fizičkom tastaturom. 

Kompanija napominje da će novi BlackBerry-ji imati ultimativni hardver sa podrškom za 5G i da će biti namenjeni tržištu Severne Amerike i Evrope. Sami uređaji će se, naravno, sklapati u kineskom Foxconn-u, ali prema rečima izvršnog direktora kompanije, krajnji cilj je započeti proizvodnju ovih uređaja na američkom tlu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.