Bug u Discord-u ruši neke Windows 10 igre

U današnje doba većina online gamera za glasovnu komunikaciju sa svojim saborcima koristi popularni besplatni program Discord, koji omogućava dobar kvalitet glasa uz minimalno trošenje resursa računara i mreže. 

Ako ste imali neke slučajeve da su vam se igre rušile, iskazivale nestabilnost ili se nisu htele ni pokrenuti dok ste imali uključen Discord, Microsoft tvrdi da se radi o bugu u Discord-u ukoliko mu je omogućen in-game overlay. 

"Microsoft i Discord su otkrili probleme sa nekompatibilnosti u nekim igrama koje koriste direct3D 12 kada je u Discord-u omogućen in-game overlay. Kada pokušavate da pokrenete igre zahvaćene ovim bugom, najbolje vam je da funkciju isključite", navodi Microsoft. 

Discord je nakon ovog otkrića Microsoft-a jako brzo reagovao, pa je navodno već izdao nadogradnju koja je bug zakrpila. To znači da biste pri idućem pokretanju Discord-a trebali desnim klikom kliknuti na ikonu Discord-a i selektovati "Check for Updates", nakon čega će vam softver proveriti trebate li da se ažurirate, a ako je potrebno preuzeti i instalirati nadogradnju kako sa tim više ne biste imali problema.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.