Facebook planira da razvije sopstveni pametni sat

Izvori bliski Facebook-ovom hardverskom timu za portal The Information otkrili su kako Zuckerbergova kompanija ponovno ima planove za se proizvodnu i prodaju hardvera. Do sada im je to donekle uspelo tek sa akvizicijom u obliku Oculus-a, dok drugi proizvodi poput pametnog ekrana Portal ili nekada davno planiranog pametnog telefona nikada nisu doživeli komercijalni uspeh. 

Facebook-ov pametni sat nije toliko iznenađenje budući da je ova kompanija imala nameru da preuzme proizvođača nosivih sportskih uređaja Fitbit, pre nego što ga je kupio Google. Sada u Facebook-u planiraju da izrade sopstveni proizvod, navodno zasnovan na Android-u, a u njega bi trebala da bude ugrađena i mogućnost povezivanja na mobilne mreže. 

Tako bi ovaj pametni sat imao mogućnost ostvarivanja poziva i spajanja na Internet. Međutim, Facebook paralelno radi i na svom operativnom sistemu, pa bi pametni sat mogao da dođe i sa njihovim, potpuno nezavisnim, OS-om. 

Osnovne funkcije naglasak bi stavljale upravo na korišćenje Facebook-a i njegovih drugih servisa poput Messenger-a, te na aplikacije koje vode računa o zdravlju korisnika i praćenju telesnih aktivnosti. Sve to imalo bi, naravno, i društvenu komponentu pa bi sat omogućavao poređenja sa prijateljima, takmičenja, zajednička vežbanja na daljinu ili virtuelnu saradnju sa trenerima. Prvi bi satovi iz ove serije na tržište bi trebali da budu plasirani sledeće godine, a već za 2023. planira se i druga generacija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.