Galaxy A52 stiže sledećeg meseca, ali već sad znamo sve o njemu

Samsung će kako imamo prilike da čujemo na tržište već sledećeg meseca poslati novi Galaxy A52 u 4G i 5G varijantama. Već sad otkrivene su ključne funkcije, ali cene oba modela. 

Galaxy A51 je prošle godine za Samsung bio jedan od najvažnijih telefona, izbor mnogih koji biraju telefone srednje klase. Samsung ga je opremio sa taman onoliko premium funkcija i prihvatljivom cenom pa ne čudi takva popularnost. Glavni aduti su mu odličan ekran, pristojne kamere i vrlo dobra autonomija, upakovani u relativno atraktivno kućište. 

Njegov naslednik Galaxy A52 zaigraće na iste karte pa možda neće biti naročit upgrade za oni koji sad koriste A51, ali bi već za one sa A50-kama bi mogao fa bude zanimljiv. 

Prema objavljenim specifikacijama, Galaxy A52 imaće 6.5″ Super AMOLED ekran u FHD+ rezoluciji opet sa 60Hz osveženjem. To je dobro, ali rado bismo videli i 90Hz stopu osveženja, jer mnogi drugi, povoljniji telefoni to nude već neko vreme. 

Napred će imati 32MP selfie kameru, a pozadi 64MP+12MP+5MP+5MP quad kameru, verovatno u konfiguraciji, glavna, širokokutna, makro i senzor dubine. Budući da će biti 4G i 5G varijanti, ovaj prvi pokretaće Snapdragon 720G, a 5G model ispod haube će koristiti Snapdragon 750G. 

U oba slučaja se navode 8GB RAM-a i 128GB data memorije, a spominje se i 4500 mAh baterija sa 25W punjenjem. Samsung Galaxy A52 4G će koštati oko 400$, a Galaxy A52 5G 475$. Uz ova dva modela, računamo i na Galaxy A72 i 72 5G sa većim ekranom i višom cenom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.