Google će platiti 2,5 miliona dolara zbog diskriminacije kandidata

Google je pristao da plati 2,5 miliona dolara za više od 5.500 zaposlenih i kandidata za posao koji su pogođeni sistemom diskriminacijom u platama i zapošljavanju, prenosi The Verge. 

Američko ministarstvo rada je utvrdilo da su softverske inženjerke potplaćene i da postoje razlike u stopama zapošljavanja ženskih i azijskih kandidata za Google-ove inženjerske pozicije. Deo iznosa koji Google mora da plati će dobiti oko 2.500 inženjerki, a drugi deo će dobiti skoro 3.000 kandidata za posao, od kojih je polovina žena, a druga polovinu čine Azijati. 

Podsećamo da je u 2018. godini, više od 20.000 zaposlenih izašlo sa posla u znak protesta zbog postupanja kompanije u vezi seksualnog uznemiravanja. 

- "Tokom poslednjih osam godina, provodili smo godišnju analizu ravnopravnosti plaća kako bismo identifikovali rešili bilo kakva odstupanja", rekao je portparol Google-a za The Verge. "Ostajemo predani raznolikosti i pravednosti te pružanju podrške našim ljudima na način koji im omogućava da rade najbolje što mogu", objašnjava portparol i dodaje kako veruje da bi svi trebali biti plaćeni na temelju posla koji rade.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.