HP preuzima proizvođača periferije HyperX

Kompanija HP uskoro će postati vlasnik Kingston-ove HyperX gaming divizije koja obuhvata čitav niz perifernih uređaja za video igre, uključujući slušalice, tastature, miševe, podloge za miševe, USB mikrofone i dodatke za konzole.

"HyperX proizvodi su dizajnirani kao odgovor najrigoroznijim zahtevima svih igrača, pružajući im pobedničku prednost i pomažući im da ostanu na vrhu svoje igre", rekao je John Tu, suosnivač i izvršni direktor Kingston-a. "Obe naše kompanije napreduju zato što se fokusiramo na svoje zaposlene i delimo iste osnovne vrednosti i kulturu. David Sun (suosnivač i generalni direktor) i ja smo sagledali mogućnosti za HyperX poslovanje i njegove zaposlene i obojica smo shvatili da ova promena donosi svetliju budućnost HyperX-a."

HP se poslednjih godina jako fokusirao na gaming sa svojim brendom OMEN i ekosistemom hardvera, softvera, sadržaja i usluga. Kompanija nastavlja sa napretkom u ovom segmentu sa uređajima poput laptop računara OMEN 15 i HP Pavilion Gaming 16. Osim uređaja, HP pokreće softverske inovacije pomoću OMEN Gaming Huba, a dodavanje HyperX-a u širi HP-ov gaming ekosistem dodatno će mu proširiti poslovanje usmereno gaming tržištu.

Prema dogovorenim uslovima, HP će za akviziciju platiti 425 miliona dolara, a Kingston će zadržati DRAM, flash i SSD proizvode za igrače i entuzijaste.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.