Huawei ove godine planira da smanji isporuke telefona na pola

Huawei se ne da uprkos sankcijama nametnutim od strane Amerike, ali uprkos svim nastojanjima, ove godine planiraju da isporuče upola manje telefona nego prethodne. Više od godinu i po dana, Huawei se nalazi na tzv. Entity listi američke administracije što ih stavlja u nezavidan i neravnopravan položaj naspram konkurencije. 

Američke kompanije ne smeju da im isporučuju proizvode i usluge pa im je tako Google morao uskratiti pristup svojim servisima. Huawei je tome kako, tako doskočio razvojem vlastite AppGallery prodavnice i HMS servisa, ali veći problem im je svakako hardver. Naime, svim svetskim proizvođačima čipova, koji koriste bilo šta od američkih tehnologija, zabranjeno je da Huaweiu isporučuju čipove. Postoje neke naznake da bi Huawei mogao čipove kupovati od američkog Qualcomm-a i tajvanskog MediaTek-a, ali još čekamo nove Huawei telefone s njihovim čipovima. 

Nikkei Asia sada piše da je Huawei svoje dobavljače obavestio o narudžbi komponenti u vrednosti od 70-80 miliona smartphonea. U odnosu na prošlu godinu, to je pad od 60%. Neki dobavljači očekuju rezanje narudžbi i na samo 50 miliona uređaja, što je još veći pad u odnosu na 189 miliona telefona, koje je Huawei isporučio prošle godine. 

Huawei-jev Ren Zhengfei tražio je od novog američkog predsednika da razmotri ukidanje bana kojeg je nametnuo njegov prethodnik, ali za sada se ne čini da ima pomaka u tom smeru. Prvi sledeći uređaj sa Huawei logom, predstavlja se sledeće nedelje. Reč je o savitljivom Mate X2 hibridu tableta i telefona. Nakon njega, Huawei će krajem marta predstaviti i tri modela P50 serije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.