Instagram radi na vertikalnom prikazu story-ja

Instagram u poslednje vreme radi stalno na ažuriranju svoje aplikacije pa je tako najavio i rad na vertikalnom prikazu story-ja što će ga učiniti sličnijim sve popularnijem TikTok-u. Inače je vertikalni pregled najčešći način pretraživanja weba i većine društvenih mreža poput Facebook-a, YouTube-a, ali i Instagram-a. 

Iz Instagram-a su potvrdili da rade na ovakvoj vrsti unapređenja navodeći da će vertikalni prikaz biti praktičniji i prilagodljiviji od dosadašnjih vodoravnih. Vertikalni storyji bila bi značajna promena i kada je reč o fotografijama iako se veruje da bi Instagram u ovom slučaju prednost mogao da da video zapisima ukoliko bi želeo da bude konkurentniji TikTok-u. 

Instagram trenutno radi na algoritmu i celokupnom dizajnu. Opcija još nije javno dostupna i otkrivena je samo u kodu Instagram servisa, a s obzirom na to da je Instagram Vertical Stories trenutno prototip, nije sigurno hoće li opcija biti dostupna svim korisnicima. 

Ovaj prototip možda nikada i ne dođe do javnog lansiranja, međutim, sama priča o radu na njemu govori o tome da je Instagram u velikoj meri spreman da konkuriše TikTok-u, piše Tech Crunch.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.