Intel želi da pobedi Apple M1 procesor benchmark testovima

Svima nam je jasno da novi Apple-ov M1 procesor predstavlja kost u grlu Intel-u u mobilnom segmentu, pa nas ne čudi informacija koju donose PC World i Tom's Hardware, koja otkriva da je Intel na internetu podelio veliki broj rezultata benchmark testova, koji ukazuju da je 11. generacija mobilnih Core i7 procesora brža u odnosu na M1.  

Intel ističe da da na mnogim područijima njegovi mobilni procesori odnose pobedu nad Apple-om, mada metode kojima to čini otvaraju mnoga pitanja. Rezultati testova kojima se Intel služi odnose se na test surfovanja u Chrome-u, zadatke u Office-u 365, rad u Adobe kreativnim aplikacijama i AI testovie, a Intel takođe ukazuje i na dobro poznatu činjenicu da mnoge video igre nisu dostupne za Mac-ove. 

Pored toga, Intel kaže da su Apple-ove priče o trajanju baterije kao rezultat rada M1 samo prodavanje magle, jer u praksi Apple-ov procesor u očuvanju energije nije ništa bolji od Core i7. Intel je takođe želeo da istakne bolju podršku za spoljne monitore i veću raznolikost hardvera koji podržava njegov procesor, poput prenosnih računara sa ekranima osetljivim na dodir. 

Međutim, stručnjaci kažu da je jako upitna Intel-ova metodologija kojom to sve želi da dokaže. Kao prvo, Intel je menjao hardver između testova, kako za svoj i7, tako i za Apple-ov M1. Na primer, za test trajanja baterije koristio je MacBook Air, a ne dugotrajniji Pro. Intel je takođe odabrao neke testove koji su posebno favorizocali njegove komponente, poput AI testa Topaz Labs - jednog od retkih koji koristi Intel-ovo hardversko ubrzanje. 

Nije nam nimalo čudno što Intel za promociju bira testove koji bacaju najbolje svetlo na njegove procesore, jer to rade i drugi, ali njegov pokušaj diskreditovanja M1 zapravo je samo potvrda da se zaista oseća jako ugrožen od strane Apple-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.