iOS 14.5 će olakšati otključavanje iPhone-a sa maskom na licu

Apple je juče beta testerima pustio prvu betu iOS 14.5 sistema koji će olakšati otključavanje iPhone-a sa maskom na licu, ali ne za sve. 

Apple je pre nekoliko godina Touch ID tipku za autorizaciju otiskom prsta zamenio naprednim Face ID prepoznavanjem lica. To je omogućilo razvlačenje ekrana preko cele prednje strane, minus notch, naravno.

Njihov Face ID je bez dileme najbolja autorizacija licem u svetu smartphonea, a nivo bezbednosti je takav da se koristi i za autorizaciju plaćanja. Međutim u doba korona virusa i odjednom su svi poželeli da imaju čitač otisaka ispod ekrana, na boku ili na leđima jer sa maskom na licu Face ID ne prepoznaje lice. 

Apple vidi da korona već predugo traje i traži rešenje, ali i priliku kako da vam proda još toga. 

iOS 14.5 beta nagoveštava opciju olakšanog otključavanja iPhone-a sa maskom na licu za vlasnike Apple Watch-a. Naime, iPhone će se otključavati dok je u vezi sa Apple Watch satom u neposrednoj blizini. 

Kako otkriva kod iOS-a 14.5 beta, Apple Watch će u toj situaciji zavibrirati kao znak da je iPhone otključan. Z

Android korisnici će znati da Google već dosta dugo nudi slično kroz funkciju Smart Lock pa Android telefon može držati otključanim dok je u Bluetooth vezi sa nekim drugim uređajem poput pametnog sata ili narukvice. Ne sumnjamo u to da će Apple to bolje razraditi, ali pričekajmo da zaživi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.