iPhone 12 dominira američkim 5G tržištem

Kada je Apple lansirao iPhone 12 telefone koji dolaze sa 5G povezivanjem, mnogi analitičari su smatrali da je zakasnio, jer su 5G uređaji drugih proizvođača poput Samsung-a već počeli da osvajaju tržište nekoliko meseci ranije 

Međutim, kao što ukazuju podaci Ookle i M Sciencea objavljeni u PCMagu, iPhone 12 je postao najpopularniji 5G telefon na tržištu SAD-a, a takođe je zanimljivo da se najbolje prodaje najskuplji model, iPhone 12 Max. Iza njega sledi iPhone 12, dok je na trećem mestu iPhone 12 Pro. Tek iza ta tri modela iPhone-a dolaze dva Samsung-ova uređaja, Galaxy S20+ i Galaxy S20 Ultra. 

Analitičari navode da je osim Amerikanaca, popularnost Apple-ovih 5G telefona rezultat i činjenice što podržavaju najviše frekventnih pojaseva. Modeli u SAD-u podržavaju milimetarski talas, višu frekvencionu verziju 5G-a, što omogućava iPhone-u 12 postizanje brzina do 4 Gbps čak i u gusto naseljenim područijima. 

Pored toga iPhone 12 modeli nude i Smart Data mod koji produžava trajanje baterije tokom pristupa 5G mreži balansiranjem između korišćenja podataka, brzine i potrošnje energije u realnom vremenu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.