iPhone 12 pogurao Apple ispred Samsung-a nakon dugo vremena

Da je Apple napravio odličan posao svojom iPhone 12 serijom svedoči i novo istraživanje kompanije Gartner. Iz njega vidimo kako je Apple Q4 2020 nakon dugo vremena završio ispred najvećeg rivala Samsung-a. 

iPhone 12 serija, pandemija, sankcije Huawei-ju, ali i po Gartneru i nikad više cene Samsung Galaxy S20 i Note20 modela, glavni su razlozi takvog uspeha kompanije Apple u poslednjem tromesečiju prošle godine. 

Apple je prema Gartneru u Q4 2020 isporučio 80 miliona iPhone telefona širom sveta. To je jedan od najboljih kvartala za Apple, a svakako je bio dovoljno dobar da nadmaše Samsung i to po prvi put nakon Q4 2016. Gartner to između ostalog pripisuje i prodaji telefona serije iPhone 12, a kako smo imali prilike čuti Pro modeli polučili su znatan uspeh naspram iPhone 12 mini kompakta koji se pretvorio u Apple-ov flop. 

Mišljenja su podeljena pa jedni misle da je jednostavno premali za današnje pojmove, dok drugi misle da je samo preskup. Bilo kako bilo Apple svakako može biti zadovoljan rezultatima u poslednjem kvartalu prošle godine pa iako je Samsung na kraju ostao smartphone brend broj jedan za prošlu godinu. 

Naime, uprkos padu isporuka od 14.6% u odnosu na godinu dana ranije, a Apple-ovom rastu isporuka od 3.3%, Samsung je prošle godine isporučio najviše telefona. Spomenimo tu i Huawei, kojeg su američke sankcije sputale toliko da su u Q4 2020 zabeležili pad isporuka od 41.1%, odnosno 24.1% na godišnjem nivou. 

Samsung je novom Galaxy S21 serijom, čini se, napravio odličan posao. Kako će se odraziti na njihov status u Q1 2021. saznaće se uskoro.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.