iPhone 13 - specifikacije i renderi na temelju dostupnih informacija

Do predstavljanja iPhone-a 13 ćemo se još načekati, ali to ne znači da informacije ne cure i glasine ne kruže. Skladno njima, nadahnuti dizajneri su napravili rendere i video, koji bi trebali da nam dočaraju kako će nova generacija Apple-ovog smartfona izgledati. 

Prema njihovim uradcima, temeljenim na poznatim informacijama, možemo videti da će iPhone 13 izgledati otprilike isto kao iPhone 12. Ili iPhone 11. Razlika bi navodno trebala da bude u tome što će se Apple ovoga puta usuditi da malo skrati neslavni zub, pa će novi iPhone 13 napred zato izgledati kao neki jeftini Android iz 2018. godine. 

Novost bi trebala da se dogodi i na poleđini, gde bi grba kamere trebala da bude manja, što svakako pozdravljamo. Prilično je izvesno da će Apple lansirati barem tri modela, tj. obični, Pro i Max (možda i Mini), a jedan od njih (verovatno najskuplji) će navodno izgubiti fizički Lightning ulaz za punjenje, što sugeriše da će podržavati samo bežično punjenje, odnosno MagSafe. 

Koliko će ovo biti praktično, nismo sigurni, posebno ako u obzir uzmemo veličinu aktuelnog MagSafe bežičnog punjača, a isto tako treba videti koju će brzinu punjenja podržavati. S obzirom da je Apple u pitanju, ne bi nas čudilo da iPhone-u ponovo bude potrebno nekoliko sati da se napuni na 100% kapaciteta. 

Što se ekrana tiče, šuška se da bi novi iPhone mogao da donese i novi OLED ekran sa 120 Hz stopom osvežavanja, ali za sada za to nema konkretnih potvrda. Ako se ovo nekim čudom i dogodi, iPhone će za konkurencijom po ovom pitanju kasniti skoro dve godine. 

Ono što je izvesnije je uvođenje AlwaysOn funkcionalnosti na ekran, o čemu smo već pisali. Naravno, ispod haube će doći i novi procesor, kojeg će verovatno krstiti kao A15 Bionic, ali i dalje će koristiti 5nm proces. Dodatno smanjivanje nanometara, odnosno povećanje gustoće tranzistora možemo eventualno očekivati tek sledeće godine, a ako dođe do najavljene nestašice čipova, mogući su i gori scenariji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.