Microsoft testira xCloud gaming u browserima

Microsoft-ov Xbox Game Pass cloud gaming servis nije nova stvar, jer ekipa iz Redmonda već duže vreme nudi korisnicima igranje više od 100 naslova u oblaku na Android telefonima korišćenjem Xbox Game Pass usluge na pretplatu. 

Verge je otkrio da Microsoft sada započinje sa testiranjem xCloud game streaminga u browserima, što znači da ćete igre koje se nalaze na popisu Xbox Game Pass Ultimate pretplatnog modela imati mogućnost da igrate unutar browsera bez potrebe za instalacijom bilo kakvog softvera. 

U ovom trenutku testerima treba kontroler za igranje, a test je limitiran isključivo na browsere koji se temelje na Chromium-u, što znači da se nova usluga može koristiti u Chrome-u i Chromium Edge-u. 

Za sada nije poznato koju rezoluciju u igrama usluga omogućava, ali za očekivati je da se još neko vreme nećete moći igrati u 4K, jer će Microsoft do kraja ove godine nadograđivati svoju cloud infrastrukturu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Unknown kaže,

    U suštini, kupiš Sony TV sa full Androidom (ne WebOS koji se uglavnom prodaju kod nas), kupiš dva joypad sa bluetooth konekcijom ka TV, iskoristiš browser i cepaš. Lepa ideja ako to browser može da podrži.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.