Nemačka policija zaplenila 50 miliona evra u Bitcoinima, ali nema lozinku

Jedan prevarant u Nemačkoj je osuđen na zatvorsku kaznu dužu od dve godine zbog ilegalne zarade na tržištu kriptovaluta. Ovaj "snalažljivi" Nemac je na tuđe računare instalirao softvere za rudarenje bitcoina i tako neovlašćeno koristio njihove resurse za sopstveno bogaćenje. 

Njegovo delovanje je otkriveno pre više od godinu dana, a istražitelji su kod njega tada bili zaplenili i kriptovani wallet na koji je prevarant spremio svoje bogatstvo. Međutim, uhapšeni im nije dao lozinku kojom bi mogli da pristupe zaplenjenim bitcoinima. 

U ovom walletu navodno se krije poveća količina bitcoina, danas procenjena na preko 50 miliona evra. Osuđeni prevarant izrudario ih je na opisani način pre nego što je cena bitcoina počela sa vrtoglavim rastom. 

Danas bi nemački budžet bio obogaćen za pozamašan iznos, ali policija i istražitelji ne mogu da otključaju kriptovanu digitalnu imovinu. Više detalja o ovom neobičnom gubitku bitcoina, nažalost, nije objavljeno. 

"Pitali smo ga, ali nije nam rekao lozinku. Možda je ni sam ne zna", za Reuters je izjavio tužilac u ovom slučaju Sebastian Murer. Potvrdio je i da su osigurali da osuđenik ne može, nakon izlaska iz zatvora, da pristupi zaplenjenom bogatstvu lozinkom koju je "zaboravio". Ako ostane tako, dakle, ovih 50-ak miliona evra ostaće zauvek izgubljeni – baš kao onih gotovo četvrt milijarde koji se nalaze na jednom britanskom odlagalištu otpada.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.