Netflix uvodi automatski download sadržaja

Netflix je osmislio još jednu funkciju svog streaming servisa koja bi trebala pomoći gledaocima u otkrivanju novih zanimljivih filmova i serija. Objavili su kako će nadograditi i "opametiti" tri godine staru funkciju Smart Downloads. 

Ona je na mobilne uređaje korisnika automatski preuzimala nove epizode serija koje su oni već pratili, a njena nadogradnja će, nazvana Downloads For You, otići i korak dalje. Na telefon će preuzimati, naime, ono što Netflix-ovi algoritmi prepoznaju kao sadržaj koji bi gledatelja sledeći mogao interesovati. 

Namera im je, kažu, da stave gledaocima na raspolaganje novi i zanimljivi sadržaj, koji bi ih na telefonu mogao dočekati kada se nađu u područiju bez signala ili negde na putu, a žele da pogledaju nešto sa ove platforme. 

Kako bi počeli da koristite opciju posebno prilagođenih preuzimanja videa Downloads For You, potrebno ju je ručno uključiti u postavkama mobilne aplikacije. Nakon toga potrebno je odrediti i maksimalnu količinu prostora za skladištenje koji želite dodeliti Netflix-u za te svrhe – na odabir se nudi 1, 3 ili 5 GB. 

Za sada je ova mogućnost dostupna samo na Android-u, a testiranje iste opcije za iOS započeće uskoro. Inače, za one koji ne znaju šta bi gledali na Netflix-u, ovaj servis bi tokom godine svima trebao da ponudi i opciju nasumične reprodukcije sadržaja iz njihovog bogatog video kluba.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.