Nova Nokia 1.4 za 99€ donosi veliki ekran i dva dana bez punjača

HMD Global je upravo predstavio novi cenom izuzetno povoljni telefon Nokia 1.4. Reč je o direktnom nasledniku modela Nokia 1.3, a u odnosu na njega donosi značajno veći ekran, a uprkos njemu i dva dana bez punjača. 

Nokia 13. imala je 5.7″ HD+ LCD ekran, a ova nova Nokia 1.4 ekran razvlači sve do 6.5 inča na istoj HD+ rezoluciji pa nudi značajno više ekranske površine. U malom V urezu na vrhu nosi 5MP selfie kameru, a podno ekrana ima podosta prostora za Nokia logotip. 

Na leđima po prvi put u ovoj liniji imamo dve kamere, smeštene centralno u okrugli modul sa LED blicem i kapacitivnim čitačem otisaka ispod. Glavna je kamera 8MP, a uz nju ima i 2MP makro kameru. 

Koristi Google Camera GO aplikaciju pa će uz automatski ponuditi i portretni i noćni režim snimanja. Pokreće je 28nm Snapdragon 215 sa do 3GB RAM-a 64GB data memorije uz podršku za microSD kartice do 128GB. 

Baterija je kapaciteta 4000 mAh i kažu da će ponuditi dva dana bez potrebe za punjačem. Može još da se pohvali i sa 3.5mm audio jackom, FM radiom i dugmetom za pozivanje Google Asistenta na boku. 

Pokreće je Android 10 Go Edition uz obećanje skorog ažuriranja na Android 11. Nokia 1.4 telefon biće dostupan u bojama Fjord, Charcoal i Dusk po ceni od 99€.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.