Oppo demonstrirao telefon sa rolo ekranom

Dok LG i drugi veliki igrači dugo najavljuju preklopne, savitljive i telefone sa rolo ekranima, u igru uskače i kineski Oppo, demonstriravši upravo jedan takav prototip. 

Iza koncepta Oppo X 2021 uređaja, na prvi pogled krije se pametni telefon sa 6,7-inčnim plastičnim OLED ekranom, koji je zapravo fleksibilni ekran sa jednim delom smotanim i sakrivenim unutar kućišta telefona. 

Na pritisak dugmeta, telefon se širi, ekran se odmotava i pretvara u 7,4-inčni tablet. Iako se ne čini da se dobija uređaj puno većih dimenzija, ipak je demonstracija prikaza slike različitih odnosa stranica, 21:9 za telefon, odnosno 4:3 za tablet mod, što za različite vrste sadržaja, može značajno imati uticaja. 

Demo telefon ima softver koji se pokušava prilagoditi neobičnostima promenjivih veličina ekrana, tako da se tekst ili grafika smanjuju ili proširuju kada prebacite način rada. Oppo službeno nije otkrio specifikacije za demo telefon i nema reči o tome koliko bi mogao da košta, ali je svakako zanimljivo videti da to u praksi veoma dobro funkcioniše.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.