Otkriven izgled i specifikacije Samsung-ovog Galaxy-ja A72

O Samsung-ovom smartphoneu Galaxy A72 4G se priča od prošle godine, a sada je u potpunosti otkriven njegov izgled i specifikacije. Ovog puta se radi o "curenju" zvaničnih rendera koje je objavio nemački blog WinFuture. 

Galaxy A72 4G izgleda kao i 5G verzija, poseduje 6,7-inčni FullHD+ Super AMOLED ekran frekvencije osvežavanja od 90Hz, a nazad su četiri kamere smeštene u gornji levi ugao. U prethodnim izveštajima se govodilo da uređaj ima glavnu kameru od 64 MP, utlraširoku od 12, makro 5 od te senzor za dubinu od 5 MP, međutim najnovije informacije govore da se radi o telephoto kameri od 8 i makro kameri od 2 MP. 

Napred se nalazi selfie kamera od 32 MP, dok je senzor za otisak prsta integrisan u ekran. Uređaj pokreće Qualcomm-ov Snapdragon 720G procesor uparen sa 8 GB RAM-a, a navodno će postojati i verzija sa 6 GB RAM-a. 

Galaxy A72 će biti otporan na vodu i prašinu po IP67 standardu, a napajaće ga baterija od 5.000 mAh koja se puni putem USB-C porta. U pakovanju će biti i 25W punjač. Renderi otkrivaju da će mobitel biti dosupan u najmanje četiri boje, a u Evropi će se prodavati za 449 i 509 evra zavisno da li se radi o modelu sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije ili 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.