Predstavljen Huawei Mate X2

Huawei je juče službeno predstavio novi preklopni smartfon - Huawei Mate X2. Za razliku od prošlogodišnjeg modela Mate Xs, ovaj se preklapa iznutra prema spolja, baš kao Samsung Galaxy Z Fold 2. 

Kad je otvoren, odnosno rasklopljen, ekran nudi 8 inča u dijagonali i rezoluciju 2480 x 2200 px. Panel je izrađen u OLED tehnologiji, a donosi i 90 Hz stopu osvežavanja. Spoljni ekran dolazi u dijagonali od 6,45 inča, što odgovara površini većine današnjih klasičnih smartfona. 

Preklopni mehanizam je konstruisan tako da se gledajući sa strane, ne vidi rupa između preklopljenih panela, za što je zaslužan "tekući metal" temeljen na mešavini cirkona i karbonskih vlakana, a to je na kraju rezultovalo i smanjenjem ukupne mase uređaja. Naime, ovaj model sada teži 295 grama. 

Uređaj na poleđini donosi kameru sa periskopskim sočivima koja omogućavaju 10x optičko povećanje, dok hibridno, odnosno u kombinaciji sa digitalnim ide i do 100x. Osnova kamere je poznati RYYB senzor rezolucije 50 megapiksela, optički je stabilizovan i donosi f/1.9 otvor blende. 10x telefoto kamera također sadrži RYYB senzor, što znači da će i ona moći da prima više svetla, dok rezolucija iznosi 8 MP. Tu je još i 16 MP ultra širokougaona kamera koja može poslužiti i za macro snimanje sa 2,5 cm razdaljine. Prednja, odnosno selfie kamera nalazi se u spoljnom ekranu, zbog čega je unutrašnji, tj. primarni, lišen svih rupica i zuba. 

Uređaj je pokretan Huawei-jevim 5-nanometarskim Kirin 9000 procesorom, ali službeni podaci kažu da je operativni sistem Android 10, sa odgovarajućom EMUI nadogradnjom. 

Tu je još i 8 GB RAM-a i 256, odnosno 512 GB interne memorije. Baterija ima kapacitet 4500 mAh, a dolazi i sa podrškom za brzo punjenje snage 55W. Za sada nemamo informacija hoće li se ovaj uređaj pojaviti na našem tržištu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.