Predstavljeni Redmi K40, K40 Pro i K40 Pro+ - globalno pod Poco brendom

Xiaomi je na kineskom tržištu lansirao tri nova top modela Redmi brenda – Redmi K40, Redmi K40 Pro i Redmi K40 Pro+. Sva tri dolaze sa Super AMOLED 6,67-ičnim ekranom i 120 Hz stopom osvežavanja, ali i 360 Hz stopom osvežavanja dodirne površine, što će od koristi biti onima koji često vise na igrama i treba im brz odaziv. 

U kućištima imaju 4520 mAh baterije, sa podrškom za 33W brzo punjenje. Sva tri modela na poleđini imaju modul sa tri kamere, a one su te po kojima se međusobno razlikuju. Tako K40 Pro+ donosi 108 MP primarnu kameru, K40 Pro 64 MP, a K40 48 MP. Tu su još i macro, kao i ultraširokougaone kamere, dok su telefoto još jednom izostale. 

K40 Pro i K40 Pro+ su pokretani najnovijim Snapdragon-om 888, dok obični K40 ispod haube donosi za nijansu slabiji Snapdragon 870. S obzirom da se radi o modelima za kinesko tržište, ovi uređaji dolaze bez Google servisa. Oni namenjeni globalnom tržištu će ih svakako imati, ali kako stvari stoje, neće stići kao Redmi, već će ih Xiaomi prodavati pod Poco brendom. 

Podsetimo, i jedan i drugi su Xiaomi-jevi pod-brendovi koji nude praktično iste karakteristike kao i Xiaomi brand, ali uz još nižu cenu. Videli smo da je Xiaomi prilično zakomplikovao imena svojih uređaja, ali ta poslovna politika je očito kumovala izbijanju na treće mesto najvećih proizvođača telefona na svetu i skorom izbijanju na drugo, barem dok nove američke sankcije ne stupe na snagu. 

Ipak, nadamo se da će do tada Bidenova administracija normalizovati odnose sa Kinom i ukinuti sankcije, kako Huawei-ju, tako i Xiaomi-ju. Podsetimo, Trump je Huawei bez ikakvih dokaza optužio za špijuniranje, a Xiaomi nedavno proglasio "vojnom industrijom kineske komunističke partije".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.