Samsung-ovi uređaji dobijaju četiri godine bezbednosnih ažuriranja

Samsung je objavio da će uređaji proizvedeni od 2019. godine pa nadalje, imati podršku za bezbednosna ažuriranja najmanje četiri godine. 

Do sada su Samsung-ovi mobilni telefoni dobijali mesečna ili tromesečna bezbednosna ažuriranja za najmanje prve dve godine svog "životnog veka", a njihova je učestalost određena od strane samog uređaja. Tako su mesečna ažuriranja dobijali uređaji Galaxy S i Note linije, dok je A serija mobilnih telefona dobivala tromesečna ažuriranja. 

Napominje se da Samsung obećava samo četiri godine "redovnih bezbednosnih ažuriranja", što je zapravo najniža frekvencija bezbednosnih zakrpi rezervisana za uređaje koje i dalje podržava, ali su već pomalo zastareli. 

Tako je Samsung, na primer, smanjio učestalost ažuriranja S8 serije mobilnih telefona na kvartalnom nivou, ali uprkos tome, nova će Samsung-ova odluka produžiti životni vek desetina uređaja, pogotovo onih najjeftinijih. 

S druge strane, Google svojim Pixel telefonima obećava najmanje tri godine bezbednosnih ažuriranja, što ne zvuči loše ako se ne uzme u obzir koliko modela uređaja ima Google, a koliko Samsung. Važno je napomenuti da Samsung obećava četiri godine podrške za bezbednosna ažuriranja, ali ne i za Android operativni sistem za koji nude tri ažuriranja od 2020. godine, ali samo za neke modele telefona.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.