Sledeći iPhone će navodno dobiti ono što Android nudi već godinama

U iPhone-u 13, dakle onom koji će na tržište doći krajem ove godine i nasledniku iPhone-a 12 i iPhone-a 12 Pro, Apple bi napokon mogao da uvede Always On ekran, prenose dobro informisani leakeri. Ako je verovati njihovim izvorima, Always On bi na iPhone-u trebao da bude ograničenog karaktera, što je i očekivano s obzirom na tradicionalno restriktivnu politiku Apple-a. 

Za sada nije jasno hoće li ovaj ekran pokazivati samo sat i datum ili i obaveštenja o prispelim porukama i propuštenim pozivima. AMOLED tehnologija koja omogućava uvođenje ove funkcionalnosti već je neko vreme prisutna na ekranima iPhone-a, ali Apple-u očito treba i po nekoliko godina da usvoji inovativna rešenja drugih proizvođača. 

Podsetimo samo da je Nokia još pre više od 10 godina na svojim uređajima nudila slične mogućnosti, ali nakon što ju je Microsoft dotukao, kao da su sa njom nestala i napredna rešenja koja je razvila tokom prve decenije novog milenijuma. 

Druga novost koja sa kojom bi iPhone 13 trebao da dođe je 120 Hz stopa osvežavanja ekrana, što sada ima već druga generacija Samsung-ovih Androida. Ovo će svakako unaprediti doživljaj korišćenja Apple-ovih smartfona, ali će isto tako uticati i na potrošnju baterije, tako da na to svakako morate računati. Uostalom, tako je i kod drugih proizvođača, ali ipak postoji razlika u optimizaciji. 

Treća novost koja se spominje u najnovijim glasinama oko sledeće generacije iPhone-a je "Astro Photography". Sam pojam sugeriše mogućnost fotografisanja noćnog neba, što uključuje mesec i zvezde, a kamera bi prilikom usmeravanja u nebo sama trebala da prepozna scenu i prilagodi parametre. Ovo bi navodno trebalo da omogući jasnije slike konstelacija, odnosno položaja zvezda u određenom trenutku. 

Od ostalih novosti, Apple ovog proleća navodno planira da uvede i "AirTags", odnosno malene priveske koje ćete zakačiti na ključeve ili ovratnik kućnog ljubimca, a Bluetooth ili WiFi (na naprednijim modelima) bi vam trebali pomoći u pronalaženju istih. Mogućnosti su velike, ali svakako treba primetiti da ovo dolazi nakon Samsung-ove premijere sličnih dodataka nazvanih "Smart Tags", predstavljenih uz Galaxy S21 Ultra, ali kad je Apple u pitanju, ne treba isključiti mogućnost uvođenja dodatnih funkcija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.