Spotify broji 155 miliona premium korisnika

Prema najnovijem izveštaju o zaradi, Spotify broji 155 miliona premium pretplatnika i 345 miliona aktivnih korisnika mesečno. U odnosu na prošlu godinu, ove brojke predstavljaju porast od 24, odnosno 27 posto. 

Uprkos rastu broja korisnika, The Wall Street Journal prenosi da je prosečni prihod po korisniku pao za 8 posto u poređenju sa prethodnom godinom, ali navodi se da je to zbog planova sa popustom koji privlače nove pretplatnike, ali i zbog nižih cena na pojedinim tržištima poput Rusije i Indije. 

Iako su se prihodi od reklama povećali za 3 posto, Spotify je i dalje ostvario gubitak od 125 miliona evra, što izgleda loše, ali je opet manje nego gubitak od godinu pre koji je iznosio 209 miliona evra. Kako prenosi The Verge, Spotify u zadnje vreme radi velika ulaganja izvan muzičkih okvira. 

Tako su započeli da nude audio knjige koje čitaju slavne osobe, ali i velik broj podcasta sa gostima poput Princa Harryja, Meghan Markle i Ave Duvernay. Naime, na platformi se trenutno nudi više od 2,2 miliona podcasta, a njihova je slušanost porasla za 100 posto. 

Međutim, CBNC je izvestio kako analitičari tvrde da se ulaganje u podcaste tek trebaju značajnije isplatiti. Navodi se kako oni nisu videli nikakav pozitivan preokret u preuzimanjima aplikacije ili premium pretplatama kao rezultat njihovog ulaganja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.