Šta će se dogoditi onima koji ne prihvate nova WhatsApp-ova pravila?

WhatsApp nam je pustio nekoliko nedelja da zaboravimo kontroverzu koju su izazvali svojom najavom novih pravila korišćenja, ali potom su ponovno krenuli sa dodatnim pojašnjenjima. 

Već smo videli kako su najavili da će unutar aplikacije dodati banner sa informacijama o novim pravilima i postupanju sa privatnim podacima, a sada su službeno objavili i šta će biti sa onima koji na nova pravila - ne pristanu. 

Kao što od ranije znamo, rok za prihvatanje pomeren je sa inicijalno planiranog 8. februara na 15. maj. To bi, smatraju u WhatsApp-u, svima trebalo da da dovoljno vremena da se informišu oko promena koje će ih pogoditi. Za građane EU gotovo nikakvih promena neće biti jer ih štiti GDPR, ali pošto Srbija nije u EU, promene će na nas uticati. 

U slučaju da korisnik ne prihvati nova pravila, WhatsApp mu neće izbrisati korisnički nalog, ali će mu značajno ograničiti funkcionalnosti. Neko kraće vreme nakon 15. maja (navodno se radi o nedeljama) korisnici koji nisu kliknuli na "Accept" moći će putem WhatsApp-a samo da primaju pozive i notifikacije, ali poruke unutar aplikacije neće moći ni da čitaju ni da šalju. 

Nakon isteka ovog razdoblja, i preostale funkcionalnosti će biti postupno ukinute, a nalog će postati neaktivan. Za aktiviranje istoga biće potrebno tek - naravno - prihvatiti novu politiku privatnosti. Ako to ne želite, WhatsApp podseća da uvek možete da preuzmete svoju istoriju razgovora i izbiršete korisnički nalog.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.