WhatsApp želi da nam još jednom objasni nova pravila

Mnogo se pisalo prošlog meseca o WhatsApp-u i njegovim novim pravilima korišćenja koja uključuju i promene u politici privatnosti. Ova izmena izazvala je mnogo negodovanja, a brojni korisnici ovog servisa su se potom okrenuli Telegram-u, Signal-u i drugim aplikacijama za dopisivanje, nezadovoljni time što bi WhatsApp hteo da sa Facebook-om i kompanijama koje plaćaju oglase deliti njihove određene privatne podatke. 

WhatsApp je potom privremeno odustao od promene, odložio je za maj, a početkom ovog meseca je korisnicima pokušao – kroz karticu Status – dodatno da pojasni o kakvim se zapravo promenama radi. 

Njihova PR kampanja u kojoj žele da osveste činjenicu da se ništa, zapravo, bitno neće dogoditi nastavlja se i dalje. Sada su najavili kako će u narednim nedeljama unutar aplikacije postaviti banner koji će ljude preusmeravati na informacije o novim pravilima privatnosti. Korisnici će, ukoliko kliknu na njega, moći o najavljenim promenama da čitaju "ritmom koji im odgovara". Dodatno, na web su postavili još jednu novu stranicu pojašnjenja gde je jasnim rečnikom napisano "šta se mijenja" i "šta se ne mijenja" nakon 15. maja. 

Nakon čitanja svih ovih objašnjenja, korisnike će ponovno početi da podsećaju da pre ovog datuma moraju da prihvate nove uslove korišćenja ukoliko žele da nastave da se dopisuju WhatsApp-om.

Facebookova aplikacija bila je, i ostaće, besplatna, a monetizaciju kompanija ostvaruje saradnjom sa poslovnim korisnicima. Upravo deljenje podataka o privatnim korisnicima sa biznisima je ono što je pokrenulo celu lavinu, pa iz WhatsApp-a još jednom uveravaju će integracija sa Facebook-om pomoći kupcima i prodavcima u komunikaciji i sprovođenju transakcija. 

Šta kažu o konkurenciji?
U WhatsApp-u su se osvrnili i na trend prelaska ljudi na druge aplikacije. Kažu kako s time nemaju problema, ali i upozoravaju: ako aplikacija ne nudi end-to-end enkripciju, to znači da vam neko može čitati poruke. Kao odgovor aplikacijama koje tvrde da su bolje jer ne prikupljaju mnogo podataka o korisnicima, u WhatsApp-u kažu kako oni to čine, ograničeno, kako bi pružili bezbednost i pouzdanost korisnicima. Nastaviće, kažu, da rade na tome da smanje svoje korišćenje privatnih podataka. 

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Анониман kaže,

    Red bi bio da dodate Telegram dugme na sajt .


  2. Анониман kaže,

    Baš napisah slično na tiktok objavi. 👌


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.