Američko pravosuđe blokiralo sankcije Xiaomi-ju

Početkom godine američka administracija tadašnjeg predsednika na odlasku Donalda Trumpa uvela je sankcije Xiaomi-ju. Ta kineska kompanija proglašena je kompanijom kineske vojske i američkim investitorima zabranila su se daljnja ulaganja u Xiaomi. 

Xiaomi je opovgnuo tu tezu i najavio da će se obratiti američkom pravosuđu i zataržiti ukidanje sankcija, što je kompanija i napravila, a prema pisanju Reuters-a – to je dalo rezultata. Američko pravosuđe privremeno je blokiralo sankcije koje je ministarstvo obrane uvelo Xiaomi-ju, prema kojima se ne dopuštaju ulaganja u tu kompaniju. 

Sudija Rudolph Contreras izjavio je da DoD (Departmant of Defense, odnonos ministarstvo obrane) nije iznelo dovoljno dokaza da su nacionalni interesi u ovom slučaju ugroženi. Početkom ovog meseca objavljeno je da su neki od razloga zbog kojih SAD sankcionira Xiaomi to što je Xiaomi-jev CEO dobio nagradu jedne kineske agencije i što kompanija ulaže u istraživanje i razvoj na području 5G-a. 

Pretpostavljamo da bolji razlozi od ovih nisu predočeni sudu. Ova pravna pobeda za Xiaomi ne predstavlja kraj briga za tu kinesku kompaniju. Xiaomi je za Reuters izjavio da će nastaviti se sudski sporiti sa SAD-om u traženju da se skloni karakterizacija "kompanija kineske vojske" sa Xiaomi-ja i da se trajno ukinu sankcije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.