Apple prestaje sa proizvodnjom originalnog HomePod-a

Nešto više od tri godine otkako se pojavio na tržištu, Apple-ov pametni zvučnik HomePod biće ugašen, tj. njegova proizvodnja će biti prekinuta, saznaje se iz Apple-a. 

Prvi pametni zvučnik koji je ova kompanija pustila na tržište bio je opremljen hvaljenim sistemom zvučnika, a mnogi su kao njegovu glavnu manu isticali slabiju integraciju sa ostalim uređajima pametnog doma i asistentkinju Siri koja se, barem na tom proizvodu, ne može meriti sa uporedivim rešenjima - Google-ovim Assistant-om ili Amazon-ovom Alex-om. 

Osim toga, Apple je svoj zvučnik prodavao po nemalih 349 dolara, što je cena viša od Google-ovih i Amazon-ovih zvučnika slične veličine i mogućnosti, pa je ubrzo postalo jasno kako on neće biti veliki prodajni hit. 

Zajedno sa predstavljanjem iPhone-a 12 Apple je u oktobru prošle godine lansirao naslednika u nešto manjem kućištu, HomePod mini, koji košta tek 99 dolara, i pokazao se daleko prihvatljivijim, praktičnijim i kupcima dražim od originala – pa je odlučeno da samo on ostane na tržištu. 

Iz Apple-a su za TechCrunch službeno potvrdili kako je HomePod mini hit na tržištu otkako se pojavio, i kako će na njega sada usmeriti svoje daljnje napore u ovom područiju. Originalna velika verzija prodavaće se još samo dok postoje zalihe, a kupcima iz Apple-a i nakon prestanka prodaje obećavaju punu podršku i daljnje softverske nadogradnje.Trenutno se "velki" HomePod još može nabaviti putem Apple-ovog webshopa i kod prodajnih partnera, a cena mu je snižena na 299 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.